Appartement - Loft
171 / 332

2 DUPLEXWONINGEN IN EEN COMPACT VOLUME

fotograaf: Steven Massart

Over dit project

Het project omvat 2 ruime duplexwoningen en een kantoor. Een overdekte doorrit ontsluit de achterliggende jeugdlokalen die in een eerste faze verbouwd werden.Het complexe programma werd in een sober en compact nieuwbouwvolume ingepast. Hiervoor werd de bestaande pastorie in gesloten bebouwing gesloopt.
De nieuwe voorgevel is op het gelijkvloerse niveau naar binnen geschoven zodat er samen met de doorrit een grote overdekte buitenruimte ontstaat. Deze schept ruimte aan de drukke Tervuursesteenweg en vormt een uitnodigend gebaar naar de buurt.
Dankzij de opengemaakte voorgevel, de trappenhallen, de glazen deuren en het daklicht achteraan, is het volume als het ware doormidden gesneden met een lichtschacht. Zowel buiten- als binnencirculatie staan in verbinding met elkaar en hollen het volume uit. Het inpandige terras in de voorgevel geeft uit in de traphal. De uitsnijdingen zijn consequent met witte materialen afgewerkt. Licht heeft hier vrij spel. Het open, luchtige en lichte karakter zorgt voor indirect daglicht tot in de kern van het pand. 's Avonds werkt het omgekeerd en licht het volume in donker metselwerk van binnen uit naar buiten toe helemaal op.

locatie:Heverlee, Vlaams-Brabant
functie:Appartement - Loft
type:Nieuwbouw
stijl:Modern
eigensch.:Compact

Over de architect

Steven Peeters Architecten bv
Peeters Steven
Naamsesteenweg 7
3001 HEVERLEE

T 016 623561
M 0498 27 62 31
F 016 58 08 51

www.levelarchitecten.be
sp@levelarchitecten.be