LE COMPTE Hans

Antwerpen, Eengezinswoning koppelbouw - rijwoning
51/290

WONING VOOR DE DOCHTER VAN EEN METAALCONSTRUCTEUR

fotograaf: hlc

Over dit project

Tussen een bestaande woning en een gesloten noordgeoriënteerd gevelvlak werd een verzinkt stalen portaalconstructie opgebouwd.
Betonnen vloerplaten in de natte cellen, zichtbetonnen gevelpanelen en kruisstangen, verborgen in de lichte wanden, vormen de stijfheid, die overgedragen wordt door zichtbare vloerbalken en -panelen.
De woning interpreteert eigenzinnig het silhouet en de ritmiek van de aanpalende woning. Voor- en achtergevel worden ingevuld met glas- en betonvlakken.
De circulatielijn doorkruist de woning vanaf het voetpad tot in de achtertuin.
Licht dringt in de opengewerkte woning via voor- en achtergevel en via een daklichtstraat.

Over de architect

LE COMPTE Hans
Le Compte Hans
Dijkstraat 50
2800 MECHELEN

T 0499 22 10 06
M 0499 22 10 06

hlc.r@hsap.be