BAST architects & engineers cvba
1 / 7

HERBOUWEN VAN EEN HALFOPEN EENGEZINSWONING

Over dit project

Deze halfopen woning werd ontworpen met oog op eenvoud,licht en ruimte: een logisch ontwerp vanuit een ecologisch visie voor materiaalgebruik, ruimtegebruik, technieken en stabiliteit. Het plan is opgebouwd uit een raster van 4,2m op 4,2m. Dit geeft logische draaglijnen en zorgt voor een compacte woning. Vanuit een duurzaamheidsconcept wordt ook gekozen voor open ruimtes. De draagstructuur beperkt zicht tot een centraal dragend element. Hierdoor kan de indeling van de woning aangepast worden door niet-dragende wanden toe te voegen. Centraal wordt een massakachel geplaatst die aan de volledige verwarmingsbehoefte van de woning voldoet.

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

1.Vermogen voor verwarming beperken:
hoge compactheid
passieve isolatiepakketten
laag-energie buitenschrijnwerk
gunstige oriƫntatie
goede luchtdichtheid
ventilatiesysteem D met hoog rendement
warmteterugwinning+zuinige ventilatoren

2.Verantwoorde energieopwekking:
houtkachel
zonneboiler
PV-panelen


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

212 m²

Ventilatiesysteem

Systeem D met warmteterugwinning

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

Houtkachel, Elektrische weerstandsverwarming(SWW), zonneboiler(SWW)

Toepassing hernieuwbare energie

Zonne-thermisch energiesysteem, PV-panelen, Houtkachel

E-peil

30

K-peil

25

Over de architect

BAST architects & engineers cvba
Deraedt Bruno
Lammerstraat 18
9000 Gent

T 09 265 41 80
M 0478 33 99 19

www.bast.coop
bruno@bast.coop