VAN OUDE BOERDERIJ TOT LAGE ENERGIEWONING

Over dit project

De bestaande oude woning met duiventil en berging is verbouwd tot een hedendaagse ruime en lichte, lage energiewoning, uitgerust met de laatste nieuwe technieken.

De woning is voorzien van goede isolatiepakketten in muren, vloeren en dak, van 3 dubbel glas en aluminium raamkaders die aangewerkt zijn met luchtdichte folies. Een warmtepomp met balansventilatie zorgt voor verwarming en koeling. Beweegbare lamellen houden de warmte buiten. Voor en achter de oude muren is een volledig nieuwe muur gezet om massa te creƫren, wat de isolatie ten goede komt.

De woning heeft een inhoud van 1000M3 en biedt ruimte aan 3 slaapkamers, ruime badkamer en douchekamer, bureau voor kantoor aan huis en ruime living met leefkeuken en bergingen en garage voor 1 auto. De ouderslaapkamer bevindt zich op het gelijkvloers, zodat zij zo lang mogelijk kunnen blijven wonen. De woning is gesloten naar de straatkant en volledig opengewerkt naar de tuin. Zij is zowel binnen als buiten ontworpen door dezelfde architect.

Over de architect

Annik Dierckx Architectuur bv
Dierckx Annik
Valkendreef 62
2990 WUUSTWEZEL

T 0476 29 61 20
M 0476/29.61.20
F 03 248 45 49

www.adarchitectuur.be
annik@adarchitectuur.be