EENGEZINSWONING

fotograaf: M.Monteyne

Over dit project

Het terrein van deze gezinswoning bevindt zich in volle natuur van de Scheldevallei. De betrokkenheid van deze natuuromgeving werd ten volle ge├»ntegreerd in de architectuur van deze woning. Het gelijkvloers met de woonfuncties, het daggedeelte, is zeer transparant zodat de natuur als het ware door de woning heen getrokken wordt. Nochtans is door de deskundig overwogen plaatsing van de volumes ook de privacy naar de straat toe gegarandeerd. Vanaf de verdieping, het nachtgedeelte, heeft men opnieuw zicht over de Schelde en het natuurgebied langs de andere oever. Dag- en nachtgedeelte krijgen hun eigen accent in het geheel via de materiaalkeuze van de gevel. De duurzaamheid van het project wordt volledig gedragen door de keuze van ori├źntatie, open-gesloten gevels, passieve zonnewering en isolatiegebruik. Thermische zonnepanelen ondersteunen het verwarmingssysteem, sanitair water en zwembad.

Over de architect

Architektenburo ARRA
Lippens Ronny
Hooistraat 92
9070 HEUSDEN (O.-VL.)

T 0497 94 07 49
M 0497 94 07 49
F 09 230 34 43

ronny.lippens@skynet.be