DEDALUS bvba
5 / 5

NIEUWE HOEVE MET OUDE HERENHOEVEALLURES

fotograaf: architectenkantoor Dedalus bvba

Over dit project

Het betreft een landelijke woning langsheen een drukke invalsweg. Aan de straatzijde is het perceel vrij smal maar mondt achteraan uit in een weiland. De voorzijde werd bewust statische en gesloten gehouden.
De asymmetrische opgebouwde achtergevel herbergt de belangrijkste woonfuncties die baadden in licht en rust.
Aan de woning zijn elementen zoals het spitse dak, de boomse pannen en de conische schouw typisch voor de landelijke hoevestijl.
Met de nadruk op enerzijds natuurelementen, zoals recupstenen en oud eiken accenten, en anderzijds op natuurkleuren zoals bruintinten, leem- & kleikleuren wordt een warme sfeer gecreƫerd.

Over de architect

DEDALUS bvba
Dyselinck Kurt
Molenstraat 160 a
9900 EEKLO

T 09 218 91 71
M 0496 93 89 80
F 09 218 91 75

www.dedalus.be
architectenkantoor@dedalus.be