3283 / 4107

EENGEZINSWONING MET PRAKTIJKRUIMTE

Over dit project

Deze woning combineert een praktijkruimte met een eengezinswoning, beiden afzonderlijk van elkaar te gebruiken indien gewenst, maar wel één architecturaal geheel. Het volume is compact, een kleine uitsprong geeft beschutting aan het private terras. De gevels zijn opgetrokken in een donkere, gelijmde gevelsteen, wat het geheel een wat robuuster karakter geeft en het volumespel sterk tot zijn recht laat komen. Veel licht, nauw contact met de tuin en een grote ruimtelijkheid binnenin, waren de wensen van de bewoners. De voorzijde van de woning is eerder gesloten. Om optimaal te genieten van de tuin en het zonlicht werd aan de andere zijden met grote raampartijen gewerkt. Afhankelijk van de functie van de ruimte, zijn de ramen steeds op een andere manier in de gevel geplaatst. De woning is binnenin opengewerkt waardoor de ruimte van het gelijkvloers en de verdieping in elkaar doorlopen. Door de centrale vide met lichtstraat wordt ook overvloedig daglicht binnengetrokken in de volledige woning.

locatie:Ravels, Antwerpen
functie:Eengezinswoning alleenstaand
type:Nieuwbouw
stijl:Modern

Over de architect

Architects Unplugged bv
Chody Christian
Professor Devochtstraat 43
2300 Turnhout

T 014 42 01 45
M 0474 25 61 19

www.architects-unplugged.eu
christian@architects-unplugged.eu