Vlaams-Brabant
121 / 743

EENGEZINSWONING

fotograaf: MarS architecten

Over dit project

Een huis waarbij eenvoud siert. Volumeopbouw en materiaalgebruik zijn sterk en eenvoudig. Een van op straat klaarblijkelijk gesloten woning bevat enkel een beglaasd oppervlak als dieperliggende ontvangst voor bezoekers. De inspringende carport is tevens de inkom. Een ritmisch en patroonvormige gevelbeplating is als een gesloten doos in de woning geplaatst, en herbergt tal van functies: buiten gevelafwerking en onzichtbare garagepoort, en binnen een kastenwand. Het gebouw wordt aan de zijkanten gekenmerkt door 2 volledig gesloten verlijmde gevels. Dak- en wanddelen op +1 zijn in zink. Sporadisch wordt de geslotenheid geperforeerd door lichtdoorlatend parement. In contrast met de gesloten voor- en zijkanten, is de achtergevel maximaal en toch beheerst opengetrokken. De glaspartijen zorgen hier niet enkel voor een weids tuinzicht, maar ook voor een brede zonlicht-inval. De leefruimtes zijn hierdoor zeer licht, open en ruim. Het tuinbergvolume en zwembad zijn binnen het totaalconcept tot 1 geheel verweven.

locatie:Kampenhout, Vlaams-Brabant
functie:Eengezinswoning alleenstaand
type:Nieuwbouw
stijl:Modern
eigensch.:

Over de architect

MARS ARCHITECTEN BVBA
Van Wassenhove Stephan
Vlaanderenstraat 89
1800 Vilvoorde

T 02 251 18 15
M 0478 38 17 95

www.m-ar-s.be
mens@m-ar-s.be