Modern
3611 / 3684

WONING MET ARCHITECTENKANTOOR

fotograaf: Leen Vereecke

Over dit project

De woning met architectenkantoor is gelegen aan een drukke invalsweg. De tuinzijde ligt in het Zuiden en palend aan landbouwgebied, hier zijn alle woonfuncties naar gericht. De straatzijde wordt gekenmerkt door een groot vitrine-raam en een hellend vlak in beton dat toegang verleent tot het kantoor.
Om maximaal van het vergezicht te kunnen genieten werd er met niveauverschillen gewerkt. Het rechter- en kantoordeel van de woning is deels verzonken ten opzichte van de straat. De halve kelder is bereikbaar via een hellend grasvlak naar de tuin en wordt belicht via een groot terrasraam. De hierboven gelegen werkplek en zitplaats hebben zo vergezicht tot boven de maïsvelden.
Later kan het gebouw worden opgesplitst indien nodig. Er hoeft slechts één doorgangsopening te worden gedicht om het kantoor om te vormen tot 2de woongelegenheid of aparte praktijkruimte met eigen toegang en buitenruimte.
De woning is zeer goed geïsoleerd, heeft een cond. gasketel met inbouwzonneboiler en ventilatie systeem D met warmterecup.

Over de architect

Vereecke Leen architectenbureau bvba
Vereecke Leen
Oostveldstraat 270
9900 EEKLO

T 09 378 18 13
M 0475 85 05 37
F 09 378 42 29

www.architectena2.be
leen@architectena2.be