2963 / 3966

WONING GJ

fotograaf: Peter Geraerts

Over dit project

Deze klassieke woning, een fermette van eind jaren ’70, werd door enkele ingrepen structureel gewijzigd. Enerzijds werd het interieur opengetrokken tot buiten, waardoor de relatie met het tuingedeelte gemaximaliseerd werd. Anderzijds werd veel aandacht geschonken aan privacy door de voorgevel zo gesloten mogelijk te houden. Er werd een binnentuin voorzien die er, ondanks de gesloten voorgevel, voor zorgt dat de zithoek overvloedig van licht voorzien wordt. In het bestaande volume werd een inpandig terras ontworpen, gescheiden van de nieuwe eetruimte door middel van een grote glaspartij. Het nieuwe volume biedt plaats aan een ruime zithoek met zicht naar de tuin en de binnentuin.

Over de architect

COCOON Architecten bv
Geraerts Peter
Winterslagstraat 154
3600 GENK

T 0479 82 15 87
M 0479 82 15 87
F 089 41 52 59

www.cocoonarchitecten.be
peter@cocoonarchitecten.be