Architectenbureau imbrechts bvba
2 / 6

GEMODERNISEERDE WONING IN HET GROEN

fotograaf: sara imbrechts

Over dit project

De woning werd gestript en verbouwd tot een hedendaagse, zeer energiezuinige woning. De buitenmuren, geïsoleerd en voorzien van een nieuwe gevelsteen, werden opgetrokken op de verdieping en voorzien van een plat dak om de beschikbare ruimte de maximaliseren. De achterbouw werd vervangen door een langgerekt volume, in een enveloppe van zichtbeton. Het beton strekt zich rechts van de woning uit in een pergola, die enerzijds dienst doet als “overdekt” terras en anderzijds als zonnewering. In dit volume zitten de leefruimten met ramen naar de tuin en het zuiden toe. Ook de badkamer en slaapkamer hebben een groot raam op de achtertuin met luifel.

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Het gaat om een verbouwing van een bestaande woning van de jaren '50. De woning werd volledig gestript, consequent geïsoleerd en bekleed met een nieuwe gevelsteen. De grote raamopeningen zijn allen op de zuid- en westgevel gesitueerd.
Een warmtepomp en zonnepanelen zorgen warmte en elektriciteit.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

287 m²

Ventilatiesysteem

D

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

warmtepomp met dieptesonderingen

Toepassing hernieuwbare energie

warmtepomp en zonnepanelen

E-peil

16

K-peil

40

Over de architect

Architectenbureau imbrechts bvba
Imbrechts Sara
Mechelsesteenweg 446
3020 Herent

T 016 20 38 07
M 0486 30 40 94

www.architectenimbrechts.be
sara@architectenimbrechts.be