Compact
76 / 993

WONING D

fotograaf: Lien Van Oyen

Over dit project

Deze compacte woning vlakbij Brugge is gecertificeerd als nulenergie-woning. Er werd maximaal gestreefd naar het beperken van diverse stromen (hergebruik van water, minimale energiebehoeften en maximaal gebruik van zonnewinsten) en het realiseren van een gebouw dat is opgebouwd uit bio-ecologische materialen.

De relatie tussen het gebouw en de buitenruimte is in dit ontwerp erg cruciaal. De woning verleent een prachtig zicht en toegang via de buitenkamer naar de tuin met ecologische vijver en beplanting, beide afgestemd op het verbeteren van de biodiversiteit in de omgeving. Bovendien is er ook een pluktuin geïntegreerd in deze stadstuin.

Werkten mee aan dit project:
Architect Martijn De Coster

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

de woning is voorzien van een pelletketel (1000liter) met zonnecollectoren.
de woning heeft in de praktijk nog een verbruik van 0.5 tot 1 m3 pellets op jaarbasis.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

143 m²

Ventilatiesysteem

Balansventilatie

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

pelletboiler

Toepassing hernieuwbare energie

zonnecollectoren

E-peil

29

K-peil

23

Over de architect

EA+ architecten en ingenieurs cvba
Van Den Broecke Stijn
Begoniastraat 2
8310 Assebroek

M 0496 72 90 90

www.eaplus.eu
stijn@eaplus.eu