EA+ architecten en ingenieurs cvba
1 / 4

WONING DB

fotograaf: Tina Verschaeve

Over dit project

Het oude magazijn met sheddaken achter deze woning werd gesloopt en maakte plaats voor enerzijds een luchtige uitbreiding van de leefruimte en keuken en anderzijds voor een ruime stadstuin. De eetruimte werd ondergebracht in de voormalige eerste travee van het magazijn waarbij het dakprofiel behouden bleef. De steile noordzijde van het sheddak is volledig beglaasd en brengt een aangenaam zenitaal licht in de ruimte. Op de zuidzijde kreeg de leefruimte een houten glasgevel die de tuin naar binnen haalt. Tussen de eetruimte en het hoofdvolume van de woning bevinden zich de keuken en naastgelegen patio.

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

De luifel aan de stadstuin werd integraal ontworpen als zonnewering. Naast de isolatie van de de achtergevel en het dak, werd ook bij het ontwerp van de technische installatie een laag energieverbruik vooropgesteld.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

180 m²

Ventilatiesysteem

balansventilatie

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

zonneboiler

Toepassing hernieuwbare energie

zonneboiler

Over de architect

EA+ architecten en ingenieurs cvba
Van Den Broecke Stijn
Oktrooiplein 1 bus 201
9000 GENT

M 0496 72 90 90

www.eaplus.eu
stijn@eaplus.eu