W.A.R.R.P. bv
5 / 8

WONEN AAN DE SCHELDE

fotograaf: Yves Nevens

Over dit project

Een vervallen pand aan de rand van de dorpskern trok de aandacht van de bouwheer. Het loofbos aan de zuidzijde en het panoramisch zicht op scheldevallei en natuurgebied aan de noordzijde gaf potentieel aan de zonevreemde woning.
Na afbraak werd een moderne woning gebouwd waarvan het gelijkvloers gedeeltelijk in het talud ingewerkt is. Alle woonfuncties bevinden zich op de eerste verdieping, het gelijkvloers omvat garage en bergruimtes.
De woning is zeer gesloten aan de straatzijde zodat de privacy van de bewoners gerespecteerd wordt. De zijgevels werden wel opengewerkt zodat de natuur en het bos als het ware worden binnen gebracht.

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

-


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

160 m²

Ventilatiesysteem

systeem C

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

houtvergassingsketel

Toepassing hernieuwbare energie

zonneboiler

E-peil

79

K-peil

41

Over de architect

W.A.R.R.P. bv
De Paepe Katrien
D'hauwe Jan
Denderstraat 6
9300 AALST

T 053 62 90 99
M 0494 522 375

www.warrp.be
info@warrp.be