2018 / 4126

WONING G - EENGEZINSWONING

fotograaf: G. Geuens

Over dit project

De woning komt aan de straatzijde zeer gesloten over. Het volume op het gelijkvloers wordt met een gelijmde baksteen afgewerkt, deze ruwe oppervlakte versterkt het gesloten karakter. Het volume bovenaan wordt afgewerkt met houten gevelbekleding wat het geheel verzacht.
In het interieur wordt gespeeld met verschillende plafondhoogtes. In de leefruimtes krijgen we een hoogte van bijna 3 meter met even hoge raampartijen. Hierdoor krijgt een beperkte oppervlakte toch een heel ruimtelijk gevoel. De open keuken behoort visueel volledig tot de leefruimte, maar door met een lagere plafondhoogte te werken, krijgt zij toch een aparte entiteit.

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

De woning werd zeer goed geïsoleerd.
Voldoende aandacht voor luchtdichtheid met een resultaat van 0.9 m³/h.m².
Ventilatiesysteem D met warmteterugwinning.
Grote raampartijen voor volop te genieten van de zonnewinsten, voorzien van screens om oververhitting te voorkomen.
Verwarming op gas.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

202 m²

Ventilatiesysteem

D met volledige bypass

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

Gascondensatieketel met doorstromer

Toepassing hernieuwbare energie

/

E-peil

48

K-peil

28

Over de architect

Architectuurburo Princen
Geuens Goele
Dorpsstraat 14
3294 Molenstede

T 013 33 61 88
M 0474 43 46 88
F 013 32 36 80

www.architectenprincen.be
goele@architectenprincen.be