Alaers & Goetstouwers BVBA
1 / 2

LAGE-ENERGIE BRANDWEERKAZERNE

fotograaf: Dries Alaers

Over dit project

Het gebouw is erg functioneel opgevat en wordt zichtbaar opgedeeld in de voertuigenhal en het bouwblok waarin de sociale ruimtes gegroepeerd zijn. Het utilitaire karakter van de voertuigenhal wordt onderstreept door zijn gevelmateriaal: zwarte aluminium profielplaat. Voor de sociale ruimtes werd een felrode gevelsteen gekozen zodat het gebouw leesbaar wordt voor zijn omgeving. De sociale ruimtes nemen twee niveaus in beslag. Op het gelijkvloers bevinden zich rond de centrale inkomhal: de kleedkamers met douches en sanitair en een polyvalente ruimte. Op de eerste verdieping bevinden zich de radiokamer, enkele kantoren en de cafetaria.

Werkten mee aan dit project:
Architect Michaƫl Goetstouwers

locatie:2590 Berlaar, Antwerpen
functie:Gebouw voor openbaar nut
type:Nieuwbouw
stijl:Modern
eigensch.:Energiezuinig gebouw

Over de architect

Alaers & Goetstouwers BVBA
Alaers Nele
Dokter Van der Borghtstraat 3
2590 Berlaar

T 03 482 37 38
F 03 482 48 20

www.alaersenpartners.be
info@alaersenpartners.be