TVdS-ARCHITECTEN bvba
1 / 3

EENGEZINSWONING

Over dit project

Deze compacte woning in houtskeletbouw wringt zich in de traditionele verkavelingsvoorschriften wat betreft afmetingen, maar onderscheidt zich door haar 'doorlopend' materiaalgebruik in gevels en dak (antraciete leien in halfsteensverband door glas gekoppeld met roodbruine geoxideerde cortenstaalplaten).

De voorzijde van deze woning heeft een uitgesproken gesloten karakter voor een maximum aan privacy, de achtergevel is volledig open naar de tuin.

Uitgangspunt was een goed geïsoleerde en betaalbare woning, voor een bouwheer die de afwerking van gevels, dak en interieur op zich nam.

In deze opmerkelijke woning is de traditionele indeling ook letterlijk omgekeerd: op gelijkvloers bevinden zich de open inkom- en traphal, de berging en de intieme ruimten (slaapkamers, badkamer, toilet). Op de verdieping zorgt een open structuur voor een maximaal ruimtegevoel tot in de nok, met een verheven zicht op de tuin en de omgeving.

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

-


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

160 m²

Ventilatiesysteem

-

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

-

Toepassing hernieuwbare energie

-

E-peil

0

K-peil

0

Over de architect

TVdS-ARCHITECTEN bvba
Van der Stock Tim
Battelsesteenweg 211
2800 MECHELEN

T 0486 53 88 74
M 0486 53 88 74
F 015 41 02 08

www.tvds-architecten.be
tim@tvds-architecten.be