Eengezinswoning koppelbouw - rijwoning
113 / 1092

RENOVATIE EN UITBREIDING WONING DV

Over dit project

Het herenhuis met indrukwekkende voorgevel was voldoende ruim, maar de zichten naar de tuin beperkt. De lagere weinig kwalitatieve uitbouwen werden gesloopt en vervangen door een ondiepe uitbreiding. Hierbij werd de nieuwe wit gepleisterde gevel losgetrokken door een lichtstraat die zonlicht totrndiep in de woning toelaat. Het houten schuifraam lijkt een schilderijkader in de brede glaspartij. Op de verdieping werden de badkamer en dressing heringericht met nieuwe afwerkingen als glasmozaïek en hout die deze ruimten een luxueus gevoel meegeven. Geïntegreerde zonweringen worden automatisch gestuurd en houden het huis koel in de zomer.

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

De gehele achtergevel werd geïsoleerd met het ETICS-systeem. Houten buitenschrijnwerk met hoogrendementsbeglazing.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

236 m²

Ventilatiesysteem

A

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

gasketel

Toepassing hernieuwbare energie

-

Over de architect

Van Halewyck & Marco Architects bv
Van Halewyck Matthias
Marco Devis Maria
Berchemboslaan 17
2600 Berchem

T 03 232 59 98
M 0475 91 38 32

www.vanhalewyck-marco.com
matthias@vanhalewyck-marco.com