Compact
10 / 1001

PASSIEF KANTOOR

fotograaf: Marc Sourbron

Over dit project

Het programma omvat een kantoor en een showroom (beide passief) en een aangrenzende loods voor opslag van materiaal.
De volledige planopbouw is flexibel opgevat. De structuur en de isolatie overspannen de gehele ruimte, de wanden zijn nadien gemakkelijk weg te nemen en te vervangen door een nieuwe indeling. Ook technieken en leidingen zijn modulair en flexibel opgevat.
Centraal in het volume zit een atrium met bovenlicht, waar maximaal daglicht wordt binnengehaald. Door de accurate plaatsing van twee vide’s en plaatselijk enkele stroken glas in de tussenvloeren, kan het daglicht zich optimaal tot op de onderste verdieping verspreiden.

Werkten mee aan dit project:
Architect Martijn De Coster

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

In dit kantoorgebouw werd echter maximaal ingezet op passieve koelmethodes (thermische massa, geoptimaliseerde nachtkoeling, wandkoeling via buffervat), waardoor de netto energiebehoefte minimaal is (slechts 10 kWh/m²).


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

1200 m²

Ventilatiesysteem

balansventilatie

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

pellets

Toepassing hernieuwbare energie

pellets / zonnecollectoren / wandkoeling

E-peil

25

K-peil

22

Over de architect

EA+ architecten en ingenieurs cvba
Van Den Broecke Stijn
Dok-Noord 4c bus 102
9000 Gent

M 0496 72 90 90

www.eaplus.eu
stijn@eaplus.eu