DE CRAENE Willem architect
1 / 2

LANDELIJKE VRIJSTAANDE WONING

fotograaf: Willem De Craene

Over dit project

In de landelijke streek van de Vlaamse Ardennen werd een oude, vervallen hoeve gesloopt om er een nieuwe woonst te bouwen.

De woning werd, omwille van de ligging en de voorgeschiedenis van de grond, ontworpen in hoevestijl. De woning valt op door de verfijnde afwerking van het houtwerk en de inrichting van de keuken. Aangezien de bouwheer schrijnwerker is, werd hier speciale aandacht aan besteed.

De keuken is voldoende ruim ontworpen met bijhorende eethoek en zithoek, daar de keuken meer is dan kookplaats alleen. De leefruimte wordt gekenmerkt door een grote open haard. De overgangen naar de nutsruimtes zijn gecamoufleerd door ze te integreren in kastenwanden.

Het is een woning gebouwd met een nostalgische blik op het verleden en respect voor natuurlijke bouwmaterialen, doch zonder de moderne noden uit het oog te verliezen en deze hierin perfect te integreren.

De woning zelf is opgebouwd uit klassiek metselwerk. Het bijgebouwd wordt opgetrokken uit houtskeletbouw.

locatie:Ooike (wortegem-petegem), Oost-Vlaanderen
functie:Eengezinswoning alleenstaand
type:Nieuwbouw
stijl:Traditioneel
eigensch.:

Over de architect

DE CRAENE Willem architect
De Craene Willem
Dombos 6
9790 OOIKE (WORTEGEM-PETEGEM)

T 0478 36 37 42
M 0478 36 37 42

www.willem-de-craene.be
willem.de.craene@telenet.be