Tim Peeters Architecten BVBA
2 / 2

RALINGEN

Over dit project

Dit werkmanshuis werd verbouwd tot een loft. De oude verdiepingen kenden lage plafonds. Een centrale vide in de tussenverdieping creƫert nu een dubbelhoge leefruimte en brengt zonlicht tot achter in de woning. Langs een vrijstaande betonschouw leiden twee nieuwe, open trappen tot aan de dakverdieping. Zo past de oude kelder met koepelgewelf onder de nieuwe trap en het kookeiland. De gevels tonen een klassiek ritme en materiaalgebruik, maar zijn hedendaags in hun strakke afmetingen en fijne details. Achter elk raam schuilt een nis met een eigen karakter: een werkplek, een treincoupe? om te ontbijten in de zon, een bad met zicht op de tuin...

Werkten mee aan dit project:
Ir. Architect Griet Depoorter

Over de architect

Tim Peeters Architecten BVBA
Peeters Tim
Forelstraat 120
9000 GENT

T 09 256 10 57
M 0472 97 97 50

www.timpeeters.eu
mail@timpeeters.eu