BUYSE SEGHERS ARCHITECTEN BVBA
2 / 3

STADSWONING AAN EEN PLEIN

fotograaf: Frederik Vercruysse

Over dit project

Een vernieuwde woning wordt ontworpen op een smal perceel waarbij de potenties van de site maximaal worden benut. De bestaande garage wordt als staanplaats en polyvalente ruimte geïntegreerd in het gevelbeeld. Een balkon aan de voorgevel opent de leefruimte naar de bomen op het Casinoplein. Een terras aan de achtergevel richt de leefruimte naar het zuiden. Het trappenhuis wordt vervangen door een trappenkast. De niveaus van het huis worden aangepast en zorgen voor privacy, zicht en zon. Een nieuwe pleingevel past zich in de oude binnenstad.

https://www.gentcement.be/2016/09/oud-plein-nieuw-huis

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

compact bouwvolume - energetisch in overeenkomst met geldende regelgeving - hoogrendementsketel op aardgas


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

180 m²

Ventilatiesysteem

C

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

hoogrendementsketel op aardgas

Toepassing hernieuwbare energie

n.v.t.

Over de architect

BUYSE SEGHERS ARCHITECTEN BVBA
Seghers Bram
Appensvoordestraat 161 A
9920 Lievegem

T 09 335 84 63
M 0486 30 97 44
F 09 370 84 63

www.bsarchitecten.com
info@bsarchitecten.com