Ypsilon Architecten
1 / 2

VERBOUWING HERENHUIS

Over dit project

Een herenhuis werd volledig gerenoveerd. Door compacter te gaan wonen en beter de bestaande ruimtes te gaan benutten werd de buitenruimte verdrievoudigd.
De kolossale achterbouw werd hiervoor gesloopt en vervangen door een woonkeuken. Wanneer het vouwraam opstaat worden buiten- en binnenruimte één.
Bij de werken werd bijzondere aandacht besteed aan het bestaand interieur, schrijnwerk, pleisterwerk met moluren en het inwerken en vernieuwen van technieken. In de hoofdbouw werden twee kleine badkamers geïntegreerd, op iedere verdieping één.
Deze renovatie is een bewijs dat inkrimpen ook extra mogelijkheden schept zowel ruimtelijk als budgettair.

Werkten mee aan dit project:
Architect Jurgen Chys

Over de architect

Ypsilon Architecten
De Vuyst Lien
Parkplein 20
9000 GENT

T 09 388 77 74

www.ypsilon-architecten.be
liendevuyst@hotmail.com