Architectenbureau imbrechts bvba
1 / 6

BEN-WONING OP ACHTERLIGGEND PERCEEL

Over dit project

Deze woning is opgericht op een achterliggend perceel, een kleine 100 meter weg van de straat. Hierdoor was het mogelijk een woning te ontwerpen zonder typische voorgevel. Het samenspel van de luifels en terugliggende raampartijen en de integratie van de carport in het bouwvolume zorgen voor een speels volumespel. Hierdoor is er ook een zeer geleidelijke overgang tussen binnen en buiten. Dit wordt nog extra versterkt door de gepolierde betonvloer die visueel van binnen naar buiten (toegangspad en terrassen) doorloopt.

Werkten mee aan dit project:
Architect Bart Willems

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Er is gebruik gemaakt van technieken met hernieuwbare energie: er is een warmtepomp met dieptesonderingen voor de verwarming voorzien en op het platte dak zijn er fotovoltaïsche zonnepanelen geplaatst. Door de circulatieruimtes te minimaliseren, wordt er een hoge compactheid bekomen.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

198 m²

Ventilatiesysteem

Systeem C+

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

Warmtepomp met dieptesonderingen

Toepassing hernieuwbare energie

Warmtepomp en photovoltaïsche panelen

E-peil

-10

K-peil

40

Over de architect

Architectenbureau imbrechts bvba
Imbrechts Sara
Mechelsesteenweg 446
3020 Herent

T 016 20 38 07
M 0486 30 40 94

www.architectenimbrechts.be
sara@architectenimbrechts.be