EA+ architecten en ingenieurs cvba
1 / 6

WONING L

fotograaf: Jean Godecharle

Over dit project

Deze nieuwbouw passiefwoning werd ontworpen binnen een compact volume, maar met een rijkelijke lichtinval. De zuidzijde bevindt zich aan de straatkant, maar om zonnewarmte en -licht toch diep in de woning te kunnen binnentrekken werd in de voorgevel een groot zonneraam geplaatst dat uitgeeft op een vide boven de keuken.
Door het samenspel van hout-aluminium ramen met klassieke inbouw en houten blokramen in combinatie met de nis aan de inkomzone krijgt de woning met strakke vorm een speelse toets.

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Hoe werd met energie omgegaan?

Naast passief is deze woning ook fossiel-vrij dankzij de condenserende pelletketel met zonneboiler die instaat voor verwarming en sanitair water. De combinatie van een grondbuis voor ventilatie, mooi geïntegreerde zonwering en thermische massa maakt het binnenklimaat


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

116 m²

Ventilatiesysteem

Systeem D- mechanische toevoer, mechanische afvoer

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

pelletketel, zonneboiler

Toepassing hernieuwbare energie

zonneboiler, grondbuisventilatie, pelletketel

E-peil

28

S-peil

17

Over de architect

EA+ architecten en ingenieurs cvba
De Coster Martijn
Dok-Noord 4c bus 102
9000 Gent

M 0473 86 98 44

www.eaplus.eu
martijn@eaplus.eu