1810 / 3809

BAKSTEEN AANBOUW MET OOG VOOR DETAIL

Over dit project

Deze woning dateert uit 1960 en werd in 2015-2016 grondig gerenoveerd. De bestaande aanbouwsels werden verwijderd totdat enkel het originele vergunde volume van de woning overbleef. Zoals het een grondige renovatie betaamt, werd de nodige aandacht besteed aan een correct geplaatste isolatie en werden alle technieken vernieuwd. Door de herschikking van de bestaande indeling, was het mogelijk om extra licht in de woning te trekken. "DE" eyecatcher blijft echter de strakke achterbouw, waarbij alle aandacht ging naar de detaillering en uitvoering van het buitenschrijnwerk in combinatie met de gevelafwerking in gelijmde steenstrips.

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

het dak werd volledig gerenoveerd in geïsoleerd. de aanbouw is voorzien van 16cm EPS achter de steenstrips. Nieuwe vloerisolatie op het gelijkvloers. Nieuwe ramen met hoog rendementsglas.
de voorgevel wordt nog aangepakt in een volgende fase. Nieuwe condensatie gasketel


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

210 m²

Ventilatiesysteem

C

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

gas condensatieketel

Toepassing hernieuwbare energie

geen

Over de architect

DP Architects BV
Pauwels Dimitri
Voortstraat 88
3580 BERINGEN

T 0486 27 62 51
M 0486 27 62 51

www.dimitripauwels.be
info@dimitripauwels.be