Renovatie
40 / 811

VERHUIS BINNEN DE SCHIL

Over dit project

De ruime woning uit 1967 op een driehoekig perceel, had nauwelijks contact met de tuin rondom en de vertrekken zaten verkeerd georiƫnteerd. Bovendien blokkeerde de centrale lange wand binnen elk binnenvallend licht en deelde de woning op in 'kotjes'. De bouwheer vroeg een uitbreiding met extra uitzicht aan de noordzijde omdat hier een mooi stuk tuin met een boom ligt. De overige problemen werden opgelost door een open plan te creƫren. De centrale wand werd opengebroken en een nieuwe keuken werd centraal voorzien. Boven kwam een brede penthouse. Vertikaal werd via een lichtstraat en dakraam, in de hal ook lichtinval gerealisseerd.

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

De woning werd volledig ingepakt met buitenisolatie/sierpleister en het dak kreeg een dikke nieuwe isolatie. De vloer werd voorzien van een dikke pur schuim laag. De uitbreiding is zonder koudebruggen (detaillering), met ytongmuren en extra isolatie. De woning is breed maar is een compacte rechthoek


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

345 m²

Ventilatiesysteem

C

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

HR ketel op gas

Toepassing hernieuwbare energie

Hybride WP en PV panelen mogelijk

Over de architect

Architect Petra Jacquet
Jacquet Petra
Maastrichtersteenweg 273
3500 HASSELT

T 0478585050
M 0478 58 50 50

www.zoekeenarchitect.be
petra.jacquet@gmail.com