Bio-ecologisch
33 / 159

RENOVATIE HUIS OOSTENDE NAAST PARK

Over dit project

Na analyse van de omgeving (een prachtig park aan de achterzijde) werd het volgende beslist:

Om de beleving van de ruimte maximaal te benutten, is er besloten om het woongedeelte bovenaan te voorzien en het leefgedeelte onderaan.
Een Bel-Étage.

Dit laat toe om een groot terras te creëren op de verdieping met zicht op de ruimte rondom. Een trap verbindt het gelijkvloers met het terras.

De leuning van de trap gaat over in de borstwering die in hoogte toeneemt om aansluiting te zoeken met de scheidingswand. Dit omwille van privacyredenen.

Als gevelmateriaal is er geopteerd om recuperatiehout te gebruiken. Dit om verspilling van bouwmate

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Er werd geopteerd om meer dan vooropgelegde isolatiediktes te voorzien dan opgelegd door EPB.
Er zal een ventilatiesysteem D (met warmterecuperatie) geplaatst worden.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

160 m²

Ventilatiesysteem

D

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

Gas

Toepassing hernieuwbare energie

Geen

Over de architect

DEKETELAERE Frederik
Deketelaere Frederik
Torhoutsesteenweg 364
8400 Oostende

T 0486 97 03 13
M 0486 97 03 13

www.free-d.be
freddeket@gmail.com