architect ellen vandemoortele
2 / 4

MET ZICHT OP DE VELDEN

Over dit project

De inrichting van deze woning werd bepaald door de knik in de tuin.
Door de keuken in het bijgebouw in te richten, die bestemd was voor de garage, kan je in het volledige leefgedeelte genieten van het zicht op de achterliggende velden. De beglaasde hoek van de eetkamer laat de grens buiten-binnen vervagen. De zon wordt uit de woning geweerd door de houten luifel en de houten nis op de verdieping. De houten gevelbekleding komt terug in de voorgevel en begeleid de bezoeker naar de voordeur.
De garagepoort werd verstopt achter de houten gevelbekleding.
Door de luifel aan de voordeur vormt de bijbouw één geheel met de hoofdbouw.

locatie:Beveren-Waas, Oost-Vlaanderen
functie:Eengezinswoning koppelbouw - rijwoning
type:Nieuwbouw
stijl:Modern
eigensch.:Energiezuinig gebouw

04-07-2018

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Bij deze woning bevinden de grootste raamopeningen zich aan de zuidkant. De luifels houden de zon tegen in de zomer. Als hernieuwbare energie volstond voor deze woning een zonneboiler met thermische zonnecollectoren. Er werd een ventilatiesysteem D geplaatst.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

180 m²

Ventilatiesysteem

Systeem D

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

Gaswandketel en zonneboiler met thermische zonnecollectoren.

Toepassing hernieuwbare energie

Zonneboiler met thermische zonnecollectoren.

E-peil

60

K-peil

35

Over de architect

architect ellen vandemoortele
Vandemoortele Ellen
Stripfigurenlaan 60
9140 Temse

T 0473 73 84 74
M 0473 73 84 74

www.architectellenvandemoortele.be
ellen_vandemoortele@telenet.be