RENOVATIE VAN EEN STADSWONING

fotograaf: Dennis De Smet

Over dit project

De bestaande woning is gebouwd in de jaren ’50 van de vorige eeuw en heeft de charme en de ruimtelijkheid uit die tijd. De ‘koterij’ achteraan belemmert de lichtinval en het contact met de tuin. Logischerwijs wordt deze gesloopt en vervangen door een nieuwbouw, waar keuken en eetruimte worden onder gebracht. Hierdoor wordt een dubbelslag geslagen. De leefruimtes worden thermisch geïsoleerd naar hedendaagse comfort en de bestaande ruimtes ontvangen royaal veel licht. De woning krijgt zo het beste van 2 werelden : de charme en oppervlakte van een jaren ‘50 woning gecombineerd met het comfort van een hedendaagse woning.

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Een doorgedreven isolatie, vloerverwarming, het plaatsen van een gascondensketel


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

305 m²

Ventilatiesysteem

Type C+

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

gascondensketel

Toepassing hernieuwbare energie

NVT

Over de architect

Dehullu Architecten CVBA
Dehullu Bert
Heiveldstraat 172B
9040 Gent

T 056 21 96 11
M 0486 08 23 13

www.dehullu-architecten.be
bert@dehullu-architecten.be