W.A.R.R.P. bv
1 / 8

RENOVATIE VAN SCHUUR TOT EENGEZINSWONING

fotograaf: Yves Nevens

Over dit project

Het adembenemend uitzicht over de Scheldevalei is een grote meerwaarde voor deze tot woning omgebouwde schuur in de dorpskern van Wichelen. De bijzondere ligging overtuigde de bouwheer om het oude gebouw naast het ouderlijk huis in te richten als moderne, energiezuinige woning.

Aan exterieurzijde werd het authentieke karakter van de schuur zo veel mogelijk behouden, maar intern werd de voormalige schuur grondig verbouwd en met hedendaagse materialen ingericht. De specifieke vorm van het bestaande volume zorgde voor de lineaire ontwikkeling van de woning. Op het gelijkvloers bevinden zich de leefruimtes en het slaapgedeelte van de ouders, de bovenverdieping werd ingericht als verblijfplaats voor de kinderen.

Alle ruimtes staan in verbinding met elkaar via de inkomhal met bovengelegen bureau. De ruime leefruimte werd opengewerkt tot in de nok en heeft een grote interactie met de omgeving. Dit resulteert in een hedendaags huis met een grote ruimtelijkheid, een loft karakter en met respect voor het authentieke.

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

-


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

180 m²

Ventilatiesysteem

Systeem D

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

Gas

Toepassing hernieuwbare energie

Niet van toepassing

Over de architect

W.A.R.R.P. bv
De Paepe Katrien
D'hauwe Jan
Denderstraat 6
9300 AALST

T 053 62 90 99
M 0494 522 375

www.warrp.be
info@warrp.be