Gebouw voor openbaar nut
17 / 180

VERBOUWING STUDENTENRESTAURANT ERASMUSHOGESCHOOL

fotograaf: Ouchy Van Loo

Over dit project

Een bestaand deel van de Erasmushogeschool werd gestript tot op zijn ruwbouwstructuur, die volledig werd behouden, en ingericht tot een nieuw studentenrestaurant. Het restaurant heeft een grote open eetzaal, enkele knussere zithoeken, een wintertuin, een grote gastentafel, een afsluitbare vergaderzaal e.d.

Het geheel wordt omhuld door nieuwe beglaasde vliesgevels die zo veel mogelijk daglicht toelaten in de grote restaurantzone en wintertuin. Deze laatste geniet ook via het dak van natuurlijk zonlicht d.m.v. grote lichtstraten. Verder wordt zo veel mogelijk met lichte kleuren gewerkt om het gehegeheel een open en lichte sfeer te geven. Elke zone heeft zijn eigen sfeer door te werken met verschillend materiaalgebruik, inrichting en verlichting.

locatie:Anderlecht, Brussel
functie:Gebouw voor openbaar nut
type:Renovatie
stijl:Modern
eigensch.:Loft of industrieel karakter

09-11-2018

Over de architect

Architecten- en Ingenieursbureau idEA BV ovv BVBA
Van Loo Ouchy
Timmermans Debbie
Burgemeester Etienne Demunterlaan 25 bus 0.1
1090 Brussel (Jette)

T 02 476 18 55
M 0494 30 50 83
F 02 476 11 35

www.idea-ingenieurarchitecten.be
ouchy@idea-ingenieurarchitecten.be