329 / 4109

VILLA LANGS DE STEENWEG

Over dit project

De bestaande te slopen woning is ongeschikt volgens de hedendaagse normen en bovendien getroffen door de rooilijn. Vernieuwbouw dus…
Langsheen de steenweg werd een dienstenvleugel opgericht als buffer voor de drukte, begrensd door een claustra-muur. Dit zorgt voor een geluidsbarrière maar behoud een subtiel doorzicht. Daarachter en haaks erop is er de woonvleugel. Op de kop daarvan bevindt zich een zuid gerichte serre-veranda als warmteopslag voor de woning. Tussen de serre en de woning regelt een trombe-muur de warmte doorgang.
Door deze L-vorm ontstaat een ingesloten tuin.
De villa heeft een primair staalskelet en secundair houtskelet.

Werkten mee aan dit project:
Architect Johan Vanhauwere

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

De bouwheer heeft ingezet op ecologische en duurzame materialen zoals cellulose isolatie, FSC gelabeld hout, keramische pannen, baksteen. Ook diverse ecologische principes zoals luchtdicht bouwen, serre-veranda, trombe-muur, vloerverwarming, ...


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

200 m²

Ventilatiesysteem

D

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

centrale verwarming op gas en zonneboiler

Toepassing hernieuwbare energie

zonneboiler

E-peil

57

K-peil

34

Over de architect

z-architecten
Van Den Abbeele Jurgen
Gebroeders Vandeveldestraat 66
9000 Gent

M 0496 10 78 11

www.z-architecten.be
jurgen@z-architecten.be