Eengezinswoning alleenstaand
181 / 2077

MANTELWONING

fotograaf: Luc Roymans

Over dit project

Zoals veel woningen uit de jaren 60 ontbrak het hier aan een efficiƫnt en uitdagend ruimtegebruik.

Nu werd er gekozen voor een flexibel grondplan waarin de bewoners, afhankelijk van de noden, levenslang kunnen wonen.
De zeer grote en donkere traphal werd, door middel van een kernmeubel met kasten, onderdeel van de leeffuncties en verbindt deze waardoor een dynamisch en licht geheel ontstaat.
De relatie met de tuin werd versterkt door de gekozen materialen en zichtlijnen.

Bij deze grondige renovatie werd rekening gehouden met duurzame & flexibele technieken zodat, niet enkel de ruimtes, maar ook de technieken in de toekomst aanpasbaar zijn.

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Bij deze grondige renovatie werd rekening gehouden met duurzame & flexibele technieken zodat, niet enkel de ruimtes, maar ook de technieken in de toekomst aanpasbaar zijn.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

220 m²

Ventilatiesysteem

Systeem D met warmtewiel

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

Lagetemperatuursverwarming met buffervat en zonneboiler.

Toepassing hernieuwbare energie

Zonneboiler

Over de architect

studio HAAN-atelier voor architectuur en interieur bvba
Oppeel Hannes
Vijfwindgatenstraat 1
9000 GENT

T 0479 51 72 68
M 0479 51 72 68

www.studiohaan.be
hannes@studiohaan.be