Eengezinswoning koppelbouw - rijwoning
3 / 1092

WONING K

fotograaf: Lien Van Oyen

Over dit project

Deze energetische verbouwing had als doel om de woning te herorganiseren in functie van levenslang wonen. Dit betekent dat alle functies op het gelijkvloers aanwezig moesten zijn bij het nieuwe ontwerp. De bestaande woning is halfopen, waardoor uitbreiding naast de woning de meest evidente optie was. Er werd op het gelijkvloers een badkamer en gastenkamer bijgemaakt. Op deze manier werd ook een link gelegd tussen de achterliggende leefruimtes die contact met de tuin hebben, maar nu ook met de straat. Er werd een semi transparante facade aan de straat gecreëerd die een zekere privacy moet garanderen.

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

De bestaande woning werd in eerste plaats maximaal geïsoleerd. Warmteafgifte op lage temperatuur via vloerverwarming.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

200 m²

Ventilatiesysteem

balansventilatie

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

Condenserende gaswandketel en zonneboiler

Toepassing hernieuwbare energie

fotovoltaïsche panelen

Over de architect

EA+ architecten en ingenieurs cvba
Van Den Broecke Stijn
Dok-Noord 4c bus 102
9000 Gent

M 0496 72 90 90

www.eaplus.eu
stijn@eaplus.eu