Nieuwbouw
37 / 2354

WONEN MET ZICHT OP DE SCHELDE

fotograaf: Cafeine

Over dit project

Een oude woning met stallingen, zonevreemd gelegen wordt afgebroken en heropgebouwd in een hedendaagse, tijdloze vormentaal.
De nieuwe inplanting van de volumes creƫert meerdere zones, ontstaan uit de vroegere inplanting van de gebouwen, waardoor aan de straatzijde een publieke zone (inkom) en een private zone ontstaat welke begrensd wordt door de ommuurde binnentuin.
De beglaasde achtergevel benadrukt de relatie met de tuin, de Schelde en het natuurgebied. Binnenin verrast de woning met zijn ruimtelijkheid en mooie zichtassen. In het kader van levenslang wonen zijn de woonvertrekken van de ouders gelijkvloers gesitueerd.

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Muren : 2x 7cm PUR
Dak : Sarkingdak met 2x 80mm (pir)
Vloer : gelijkvloers 12cm PUR

Bijzondere aandacht ging naar de luchtdichtheid waardoor een bijzonder goede waarde werd bekomen : v50=0,52m3/hm2


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

214 m²

Ventilatiesysteem

systeem D

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

geothermische warmtepomp met passieve koeling

Toepassing hernieuwbare energie

geothermische warmtepomp + zonnepanelen

E-peil

20

K-peil

36

Over de architect

VAN DER FRAENEN Ann
Van Der Fraenen Ann
Dendermondsesteenweg 58
9260 SCHELLEBELLE

T 09 366 63 31
M 0474 78 88 86

www.annvanderfraenen.be
ann.vanderfraenen@telenet.be