12 / 4094

SOBERE EENGEZINSWONING

Over dit project

Vrijstaande woning met uitkragende bovenverdieping.
Door de inplanting van de volumes ontstaat meer privacy naar de leefruimtes en het aanpalende terras. De verdieping met slaapvertrekken is opgevat in de lengterichting van het perceel, waardoor maximale bezonning ontstaat in de tuin ondanks de noordelijke oriëntatie.
De gevels zijn opgetrokken met een voegloze baksteen, duurzame afrormosia beplanking en zwart aluminium schrijnwerk. Een doorlopende glaspartij in de leefruimtes biedt maximaal zicht op de tuin en de avondzon. Door niveauverschillen binnenin de woning ontstaat een subtiele opdeling van de ruimtes, met interessante doorzichten.

Werkten mee aan dit project:
Architect Guy Pollier

locatie:Assenede, Oost-Vlaanderen
functie:Eengezinswoning alleenstaand
type:Nieuwbouw
stijl:Modern
eigensch.:BEN-gebouw

15-10-2019

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Compact volume, garage buiten het geïsoleerde (beschermde) volume. Weinig glas op het zuiden, maar voornamelijk op het westen door de noordelijke oriëntatie van het perceel. Toepassing van zonwerende beglazing. Technieken: Geothermische warmtepomp en zonnepanelen.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

180 m²

Ventilatiesysteem

C+

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

Geothermische warmtepomp

Toepassing hernieuwbare energie

Warmtepomp + PV-panelen

E-peil

27

K-peil

32

Over de architect

Architectuurbureau Geerard Gouwy
Gouwy Geerard
Kasteelstraat 7/1
9960 ASSENEDE

T 0494886477
M 0494 88 64 77

www.pollier-gouwy.be
geerard@pollier-gouwy.be