Compact
3 / 993

NIEUWBOUW EENGEZINSWONING

Over dit project

De inplanting van deze moderne energiezuinige woning is volledig gericht naar een mooie zuidgeoriënteerd tuin en opent zich naar het achtergelegen akkerlandschap.
Planmatig vertaalt zich dat naar de weidse leefruimtes in direct contact met de tuin op het gelijkvloers. Deze openheid van de achtergevel werd gecompenseerd in het plan door de nevenfuncties, zoals de traphal, garage en badkamers te voorzien achter een meer gesloten voorgevel.
Dankzij het volumespel werd er architecturaal een maximum aan schaduw voorzien aan de grote raampartijen, wat zorgt voor heerlijke koele zomers en resulteert een lager E-peil en het behalen van het BEN-label.

Werkten mee aan dit project:
Architect Renaat Cocquyt

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Deze massieve nieuwbouwwoning werd voorzien van mooie glaspartijen uit driebubbel glas, voorzien van architectureale oversteken en/of screen om oververhitting tegen te gaan.
Een PV-installatie werd geplaatst om het jaarlijk elektrisch verbruik te coveren.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

300 m²

Ventilatiesysteem

systeem D

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

gaswandketel

Toepassing hernieuwbare energie

PVpanelen + warmtepomp

E-peil

45

K-peil

28

Over de architect

G4A Architecten bv
Stevens Gerrit
Brugsevaart 51
9030 Mariakerke (Gent)

T 09 285 88 13
M 0498 61 78 52
F 09 285 88 13

www.g4a.eu
gerrit@g4a.eu