evr-architecten cvba
1 / 6

PASSIEF-KLEUTERSCHOOL ETTERBEEK

fotograaf: EVR architecten BVBA

Over dit project

De scholensite van het ‘Koninklijk Atheneum Etterbeek’ is gelegen in een voormalig kasteelpark te Etterbeek. Het project omvat het bouwen van een nieuwe kleuterschool en de heraanleg van de buitenruimte. De inplanting van de school laat alle aanwezige groen behouden. In de aanleg van de omgeving wordt betekenis gebracht: de aanleg van een klein amfitheater, zitplekken rond bomen, een speelheuvel... Het gebouw zelf is uitnodigend en heeft een helder en leesbaar plan waarbij alle functies zijn samengebracht onder één groot zadeldak, als onder “moeders paraplu”.

Werkten mee aan dit project:
Architect Jan Van Den Broeke
Architect Luc Reuse

Over de architect

evr-architecten cvba
Eeckhout Luc
Goudenleeuwplein 1
9000 Gent

T 09 228 57 52

www.evr-architecten.be
luc.eeckhout@evr-architecten.be