Vlaams-Brabant
58 / 743

ECOLOGISCHE UITBREIDING HOEKPAND

fotograaf: Laurent Vanhaverbeke

Over dit project

Een Ecologische uitbreiding van een hoekpand te Liedekerke met consultatieruimte & privévertrekken.

Op de hoek tussen de Stationsstraat & Kawaterstraat te Liedekerke werd op een smalle strook een volume neergezet waarbij er via  een atypische vormgeving gezocht werd naar een gebouw dat  zich subtiel doch duidelijk  kan onderscheiden als hoekpand. De ramen worden zo gedetailleerd dat deze een verdiepingshoge verticale snede in het gevelvlak maken. Op deze manier wordt de hoge blinde gevel visueel in 2 gedeeld.

Op het knooppunt van alle ruimtes werd een kleine vide geïntroduceerd.. Het aanpalende raam geeft via de vide licht centraal in de ruimte op het gelijkvloers. Het raam zorgt ook voor licht in de hal op het verdieping en via een halfhoog muurtje geeft het raam ook licht in de badkamer. 1 raam dat dus 3 verschillende ruimtes licht kan bieden: Minimalistisch & economisch. 

Het gebouw wordt opgetrokken als houtskelet en afgewerkt met thermowood fraké. De vloerplaat bestaat uit ecologische & circulaire glasschuimgranulaten.

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

- compact bouwen


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

45 m²

Ventilatiesysteem

C

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

nvt

Toepassing hernieuwbare energie

nvt

Over de architect

adaptief - atelier voor duurzame architectuur
Vanhaverbeke Laurent
Kleine Wedepad 5b102
9040 Sint-Amandsberg

M 0496 784324

info@adaptiefarchitectuur.be