1 / 3979

LAVA

Over dit project

Een langwerpig, rank bouwvolume is geplooid naar de zachte helling van het terrein en zijdelings ingegraven. Hierdoor heeft de woning aan beide kopzijden een gevelhoogte van slechts één bouwlaag. Een ruime kelder met fietsenberging, wijnkelder en autostaanplaatsen zijn geïntegreerd in de helling. De verschillende leefruimten zijn van elkaar gescheiden maar subtiel aan elkaar geschakeld door een looplijn langs de overdekte buitenruimte. Hetzelfde principe wordt gehanteerd op de verdieping: een langwerpig “balkon” vertrekkend aan de ruime ouderunit mondt uit in een terras waarrond de kinderkamers georganiseerd zijn.

locatie:Diest, Vlaams-Brabant
functie:Eengezinswoning alleenstaand
type:Nieuwbouw
stijl:Modern
eigensch.:

06-01-2023

Over de architect

Architectenbureau Sven Dezittere bv
Dezittere Sven
Haasroodsestraat 53
3052 BLANDEN

T 016 23 22 03
M 0475 28 22 06

www.svendezittere.be
info@svendezittere.be