Enplus Architecten
1 / 10

SPLITLEVEL WONING

fotograaf: Stefanie Faveere

Over dit project

(…)Om die reden, en ook omdat we geen extra bergruimte in de reeds aangelegde tuin wouden bouwen, hebben we ervoor gekozen om deze, samen met de garage, ondergronds te brengen. Die keuze heeft ons ook de mogelijkheid gegeven om andere ruimtes verzonken in te plannen. Zo bevindt het kindergedeelte zich half ondergronds, waardoor de raamtabletten gelijk zitten met het grasveld, dit versterkt het dieptezicht. Door een split-level woning te bouwen, hebben we ingespeeld op de vraag van de bouwheer om een open woning te creeëren, maar wel met verschillende plekken.

Meer info hier!

locatie:Sint-Denijs-Westrem, Oost-Vlaanderen
functie:Eengezinswoning alleenstaand
type:Nieuwbouw
stijl:Modern
eigensch.:Energiezuinig gebouw

01-07-2015

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Vloerisolatie: 6cm PUR (gespoten)
Spouwisolatie 10cm PUR (plaat)
Plat dak: 10cm PIR (plaat)

Verwarming: condenserende ketel (107%) + radiatoren
Ventilatie: systeem D

Bij berekening E-peil werd nog geen rekening gehouden met de geplaatste zonnepanelen.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

160 m²

Ventilatiesysteem

D

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

CV condenserende gaswandketel

Toepassing hernieuwbare energie

Zonnepanelen (later toegevoegd)

E-peil

74

K-peil

36

Over de architect

Enplus Architecten
Blondeel Nicolas
Visserij 200 /A
9000 GENT

T 09 224 15 23
M 0486 51 20 25

www.enplusarchitecten.be
info@enplusarchitecten.be