WONING NG

Over dit project

Het typisch rijwoningpatroon met voordeur en daarnaast garage is vermeden. Door gebruik te maken van een open carport en aansluitende een vide bevindt de inkomdeur zich meer centraal in de woning. Daardoor is de "lange gang" naast de garage verdwenen. Zo is er plaats voor een berging vooraan waardoor de fietsen vlot bereikbaar zijn. De vide zorgt ervoor dat er in de leefruimte zowel vooraan als achteraan zicht op groen is en veel lichtinval. Er is gekozen voor één centraal gelegen kastelement dat alle nodige kasten omvat en de ruimte op de juiste manier indeelt. In dit meubel zitten keuken, vestiaire, buro met huiscomputer, TV-en hi-fi, berging en speelgoed, ... allemaal compact verwerkt om onnodige circulatie ruimte te vermijden. Op de 17m diepe verdieping zorgt de vide voor licht en lucht voor de centraal gelegen ruimtes. Het plan is hier zo open mogelijk gehouden met een minimum aan indelingen met het oog op eventuele toekomstige aanpassingen aan wisselende noden van een groeiend gezin.

locatie:Mortsel, Antwerpen
functie:Eengezinswoning koppelbouw - rijwoning
type:Nieuwbouw
stijl:Modern
eigensch.:Compact

Over de architect

STEK Architecten
Gepts Veerle
Mussenburglei 124
2650 EDEGEM

M 0477 72 25 02

stek@stekarchitecten.be